Prosinec 2011

Romantika z koňského hřbetu

29. prosince 2011 v 1:35 | Máří Kosáček |  Fauna
13.11.2011
Letošní zima je kouzelná,teplá,ze sluníčkem a tak láká k projížďce:-))

Stromová studánka

28. prosince 2011 v 1:27 | Máří Kosáček |  ...Rožďalovice a okolí

Moje adventní věnečky

27. prosince 2011 v 1:22 | Máří Kosáček |  .. chaloupka a kolem ní

Polednice

27. prosince 2011 v 1:13 | Karel Jaromír Erben |  Srdce oceánu

Z výletu - cesta na Velké Hamry

27. prosince 2011 v 0:37 | Máří Kosáček |  Toulky

Pikolka 17.listopadu 2011

27. prosince 2011 v 0:11 | Máří Kosáček |  ...hospodařeníčko
Pikolka,poslední fotografie.Pikolka byla nemocná a už jsme ji měli spoustu let,byla naše potěšeníčko,strašně ráda se mazlila a chovala.
Zemřela mi v náručí 18.11.2011 v 19.30 hod.
Berunko naše ,budeme vzpomínat ♥♥♥


29.10.2011 výzdoba

27. prosince 2011 v 0:02 | Máří Kosáček |  Halloween,podzim-přání

Bučické pařezy

26. prosince 2011 v 23:58 | Máří Kosáček |  ...Rožďalovice a okolí

Dia

26. prosince 2011 v 23:26 | Máří Kosáček |  Perníková chaloupka-recepty
Bábovka (nejen) pro diabetiky
6 vajec,3-5 odměrek tekutého sladidla vhodného pro pečení (např. Kandisin),1 dcl oleje,1 dcl (horké) vody,250 g polohrubé mouky,1 pudink (nejlépe dia),1 lžíce kakaa,2 lžíce rumu,půl prášku do pečiva,citronová kůra
Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme po částech olej a horkou vodu. Směs šleháme do zhoustnutí. Mouku smícháme s pudinkem, práškem do pečiva a spojíme s první směsí. Poté těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto (kakaové). Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
---
Pstruh po mlynářsku (dietní)
2 pstruzi, citrón, hladká mouka, máslo, zelená petržel, sůl
Pstruhy na hřbetní straně nařízneme, do zářezu vložíme půl kolečka citrónu, osolíme, obalíme v hladké mouce a na másle grilujeme do měkka. Rybu zjemníme několika kapkami citrónové šťávy, ozdobíme petrželí a podáváme s bramborovou kaší.
---
Lín vařený namodro (dietní)
1 lín, citrón, 20 g másla, zelená petržel, sůl
Lína uvaříme v osolené vodě do měkka. Měkkou rybu vyjmeme, rozdělíme na dvě porce, přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme petrželí. Podáváme s bílým pečivem a vymačkanou citrónovou šťávou.
---
Lín v alobalu po italsku (dietní)
300 g lína, rajče, 20 g eidamu, 20 g másla, zelená petržel, sůl
Lína osolíme, vložíme do máslem vymazaného alobalu, pokryjeme na kolečka nakrájenými rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme zvolna 20 minut. Měkkou rybu obložíme zelenou petrželí, podáváme s brambory.

---
Rybí polévka pro diabetiky
2 rybí hlavy, ploutve, ocasy, 60 g kořenové zeleniny, 2 kávové lžičky oleje, kávová lžička krupice, muškátový květ, vejce, zelená petržel, sůl
Drobně nakrájenou zeleninu osmažíme na oleji a zalijeme trochou vody. Osolíme, uvaříme do měkka, zředíme vývarem z hlavy, zavaříme krupici, přidáme maso z hlavy a asi 10 minut povaříme. Okořeníme muškátem, zelenou petrželkou, zjemníme vejcem a ihned podáváme.

Vánoční přání 2011-2012

23. prosince 2011 v 23:07 | Máří Kosáček |  Vánoce-přání
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket